6 tips: hoe kies je de beste reisverzekering?

Wat een heerlijk gevoel; jouw vakantie is geboekt! Je ziet jezelf al helemaal liggen aan dat bounty strand, maar voordat je gaat moet er nog wel aan het één en ander gedacht worden. Mogelijk moet je een visum regelen, naar de dokter voor vaccinaties en heb je dan ook nog de stress van wat je allemaal moet meenemen. Iets wat je zeker niet moet vergeten, is om een reisverzekering af te sluiten! Maar hoe kies jij de beste reisverzekering voor jouw reis? Wij geven je zes tips.

1. Breng goed in kaart wat je wilt verzekeren
Probeer eerst even stil te staan bij welke zaken je allemaal wilt verzekeren. Neem je bijvoorbeeld je dure camera mee? Of je tablet? Dan neem je dus best wat spullen van waarde mee. Een reisverzekering is dan een goed idee.

Ga ook na wat je al verzekerd hebt bij andere polissen. Wellicht ben je voor de reisgerelateerde risico’s al verzekerd via je autoverzekering of aanvullende zorgverzekering. Oververzekerd zijn is altijd zonde.

2. Bedenk welk risico je loopt
Helaas is de kans dat je iets overkomt tijdens je vakantie altijd aanwezig. Voor veel mensen is dit de belangrijkste factor om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je ziek wordt of een ongeval krijgt in een ander land kunnen de kosten hoog lopen. Het is al vervelend genoeg als er zoiets gebeurt, je wilt je dan niet ook nog eens druk maken over de kosten. Sluit daarom een reisverzekering af.

Als je je vakantie hebt geboekt en weet waar je heen gaat, is het slim eerst het actuele reisadvies te bekijken. Sommige landen kunnen door lokale omstandigheden of een negatief reisadvies van dekking uitgesloten zijn. Het is daarom belangrijk dat je voor je reis het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken controleert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *