6 financiële voordelen van de zomer

De zomer is aangebroken! Wie wordt hier niet vrolijk van? De donkere wintermaanden liggen weer achter ons en het is tijd om weer te genieten van zonnestralen op ons gezicht. Naast heerlijke zonnestralen betekent de zomer ook positief nieuws voor jouw portemonnee. Dubbel feest! Wij hebben de financiële voordelen voor je op een rijtje gezet!

1. Je hebt de verwarming (vrijwel) niet meer nodig
De zon warmt jouw huis heerlijk op waardoor je de verwarming kan verwaarlozen. Mocht er toch een koude zomerdag aanbreken, kies er dan niet voor om de verwarming aan te zetten maar trek een dikke trui aan of pak er een plaid bij.

2. Langer profiteren van het licht
Het woord lente stamt af van het woord ‘lang’. Dit komt omdat in de lente de dagen langer worden en de nachten korter. In de zomer worden de dagen nog langer en gaat de zomertijd in. Bijkomend voordeel is dat je lampen pas later aan hoeven. Dit scheelt een hoop energie. Extra tip: koop geen gloeilampen maar led-lampen, zo bespaar je nog meer op verlichting.

3. Dé tijd voor zonnepanelen
Mocht je al eens nagedacht hebben over zonnepanelen, dan is nu het moment om daadwerkelijk over te gaan tot actie. Vanaf maart beginnen de maanden waarin zonnepanelen het meeste stroom opwekken. Kom maar door met dat zonnetje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *